Betaling

Betaling en andere informatie

Individuele psychotherapie

In de zorg wordt er gedeclareerd via het Zorgprestatiemodel. De rekening wordt gestuurd naar de zorgverzekeraar of naar u aan het einde van de maand nadat de activiteiten (zorgprestaties) hebben plaatsgevonden. De tarieven in de GGZ worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA).

Met de meeste zorgverzekeraars heb ik een contract afgesloten waardoor de zorgverzekeraar psychotherapie 100% vergoedt wanneer u een restitutiepolis hebt. U ontvangt dan geen rekening maar wel een overzicht van de gesprekken. Echter heb ik geen contract met Menzis, OHRA, CZ en NN. Door deze zorgverzekeraars wordt de psychotherapie gedeeltelijk vergoed en ontvangt u een nota van mij via Axiance, de facturatieservice. U dient de nota te betalen. Vervolgens stuurt u de nota naar uw zorgverzekeraar. Deze zal u een percentage van het NZA tarief (rond de 70%) uit betalen.

Voor alle psychotherapeutische behandelingen geldt een eigen risico van minimaal € 385,-.

Partner relatietherapie

Partner relatietherapie (PRT) valt onder de categorie ‘onverzekerde zorg’ (OVP). Soms is het mogelijk om relatiegesprekken wel vergoed te krijgen als er bij een van de partners sprake is van een diagnose, bijvoorbeeld een angst- of depressieve stoornis. U kunt na overleg met mij hiervoor een verwijsbrief voor specialistische zorg halen bij de huisarts.

Zelf betalen

Sommige mensen vinden het, om uiteenlopende redenen, prettig (of zijn genoodzaakt) om de kosten van hun psychotherapeutische behandeling zelf te betalen. Het tarief voor individuele psychotherapie is € 125,- (45 minuten) en voor partner relatietherapie is het € 205,- (75 minuten). Voor supervisie en leertherapie en is het tarief € 120,- (45 minuten).

Bij verhindering

Afspraken dienen uiterlijk 24 uur voor het tijdstip van de behandeling geannuleerd worden. Bij niet annuleren en bij annuleringen binnen 24 uur voor de afspraak zal ik € 50,- in rekening brengen. Ik kan deze gemiste afspraak namelijk niet declareren bij uw zorgverzekeraar.